Nisem si mislila, da je zbirateljstvo še vedno tako razširjeno

Ponovno sem bila za mizo, ko so se vsi pogovarjali o nečem, o čemer nimam niti najmanjšega pojma in to je zbirateljstvo različnih stvari. Res nisem, nisem mislila, da je toliko različnih predmetov možno zbirati in niti nisem vedela, da je ta hobi še vedno tako zelo popularen. Spomnim se, ko sem bila še v osnovni šoli, ko so vsi zbirali nekaj in je bilo zbirateljstvo zelo pogost hobi. Ampak večinoma so bile to različne rastline, karte, kovanci, vžigalniki in še mnogo drugih predmetov, pa se jih niti ne spomnim. Vem sam to, da je bil to najbolj popularen hobi takrat.

Nisem si mislila, da je zbirateljstvo še vedno tako razširjeno

Odkar sem pa zaključila z osnovno šolo, pa nisem niti enega več poznala, da bi se ukvarjal s tem in je zbirateljstvo, kar poniknilo in seveda jaz se tudi nisem nič kaj preveč o tem pogovarjala z nikomer, ker se nihče s tem ni ukvarjal. To, da imam pa tako obširen pogovor glede tega, kaj vse je zbirateljstvo danes, je pa tako velik šok zame, da mi ni, kaj veliko jasno. Za povedati pa tudi nimam nič pametnega, razen to, da sem včasih poznala zelo veliko ljudi, ki so se s tem ukvarjali, danes pa komaj vem, da to še obstaja. 

Bila sem tiho cel pogovor in poslušala, da se malce bolje izobrazim na tem področju. Sem in tja sem vprašala, kakšno vprašanje in to je bilo vse od mene. Pripravljala sem se na to, da če se mi bo še kdaj pojavila takšna situacija in bo zbirateljstvo glavna tema pogovora, da bom lahko še jaz kaj povedala o tem. Ampak to le. Če ne bodo isti ljudje za mizo kakor danes. Sem pa vsekakor presenečena, kaj vse ljudje še dandanes zbirajo. Med drugimi so to tudi znamke. To bi znalo dane imeti še celo kakšno vrednost, saj bi skoraj rekla, da je takšno zbirateljstvo eno najstarejših.