Duhovno svetovanje

Se ti postavljajo vprašanja o smislu življenja, iščeš svojo osebno poklicanost, se ti porajajo verski dvomi,... Želiš kaj spremeniti v odnosu do sebe, do drugih in do Boga? Si želiš poglobiti svoj odnos z Bogom, nekoliko urediti svoje življenje in živeti bolj v miru s seboj in z drugimi,... ?

Svetovalci: MLADI DUHOVNIKI

  • Peter Rožič DJ je diplomiran filozof in teolog. ter doktor političnih ved. Študiral je v Ljubljani, Parizu in Washingtonu, kjer se je med drugim usposabljal tudi za duhovno spremstvo in svetovanje. Sedaj dela na univerzi Santa Clara v ZDA.
  • Damjan Ristič DJ deluje na področju duhovnosti, duhovnega spremljanja in duhovnih vaj.Trenutno je na podiplomskem študiju biblične teologije in duhovnosti na Boston Collegeu v ZDA.
  • Primož Jakop DJ je teologijo in filozofijo študiral v Ljubljani in Parizu. Vmes je dve leti delal z otroki in mladostniki v Španiji, v Parizu pa je tri leta delal tudi s študenti. Od oktobra 2006 do 2011 je bil direktor MIC-a, vodja različnih programov za prostovoljce, delavnic za duhovno in osebnostno rast, sedaj pa je na študijskem izpopolnjevanju v Franciji.
  • Primož Erjavec je duhovnik koprske škofije. Šest let je deloval kot kaplan, sedaj pa je na podiplomskem študiju katehetike in mladinske pastorale v Rimu.
  • Matej Pavlič je teolog in duhovnik ljubljanske nadškofije. Več let je deloval v pastorali in škofijski službi, trenutno je na študiju cerkvenega prava v Rimu.
  • Miran Žvanut DJ je študij filozofije in teologije opravil v Ljubljani in Dublinu na Irskem. Štiri leta je deloval kot kaplan v župniji Ljubljana Dravlje. Trenutno je na podiplomskem študiju duhovnosti na Berkeleyu v ZDA.

Zastavi vprašanje.

Družina ne sprejema moje vere

Mlado dekle že vse od otroštva dalje spremlja želja po boljšem poznavanju vere. Sedaj ima tudi v svoji bližini verne osebe, ki jo zelo nagovarjajo. Problem pa je, da je njena družina ne podpira v tem iskanju. Kaj naj stori, kako naprej? Duhovnik odgovarja …

Preberi več

Je poroka s takim dekletom greh?

35-letni B. se je odločil, da se bo hranil za svoje dekle do poroke. A sedaj je srečal punco, ki je v preteklosti že imela spolne odnose. Duhovnika sprašuje, če je poroka z njo greh in kaj naj naredi …

Preberi več

Zaljubljena v duhovnika

Devetnajstletnica se je zaljubila v duhovnika. Mlad, simpatičen in zabaven, ona pa aktivna animatorka v domači župniji … Kaj storiti?

Preberi več

Kako poglobiti vero?

Vsak človek išče Boga in poglablja vero na svoj način. Pri tem pa nam lahko pomagajo stvarstvo, zahvaljevanje, evharistija, spoved in drugi zakramenti, Sveto pismo in duhovno branje, romanja, različne skupine …

Preberi več

Čistost pred poroko

Ali čistost pred poroko zame še šteje in se mi sploh splača vztrajati, če sem imela spolne odnose v času pred poglobitvijo osebne vere, tako duhovnika sprašuje 23-leta Lara.

Preberi več

Prava ljubezen ne potrebuje dokazov ?

Ali je stran http://www.psiblog.si/ ustrezna za kristjana.Kako na njej razumeti prispevek, ki je sicer zanimiv, a napisan preveč posplošeno?

Preberi več