Duhovno svetovanje

Se ti postavljajo vprašanja o smislu življenja, iščeš svojo osebno poklicanost, se ti porajajo verski dvomi,... Želiš kaj spremeniti v odnosu do sebe, do drugih in do Boga? Si želiš poglobiti svoj odnos z Bogom, nekoliko urediti svoje življenje in živeti bolj v miru s seboj in z drugimi,... ?

Svetovalci: DUHOVNIKI

  • Peter Rožič DJ je diplomiran filozof in teolog. ter doktor političnih ved. Študiral je v Ljubljani, Parizu in Washingtonu, kjer se je med drugim usposabljal tudi za duhovno spremstvo in svetovanje. Sedaj dela na univerzi Santa Clara v ZDA.
  • Damjan Ristič DJ deluje na področju duhovnosti, duhovnega spremljanja in duhovnih vaj. Po podiplomskem študiju biblične teologije in duhovnosti na Boston Collegeu v ZDA sedaj deluje v Ljubljani
  • Primož Jakop DJ je teologijo in filozofijo študiral v Ljubljani in Parizu. Vmes je dve leti delal z otroki in mladostniki v Španiji, v Parizu pa je tri leta delal tudi s študenti. Od oktobra 2006 do 2011 je bil direktor MIC-a, vodja različnih programov za prostovoljce, delavnic za duhovno in osebnostno rast, nato šel na 3-letno študijsko izpopolnjevanje v Francijo, sedaj pa je kaplan v župniji LJ Dravlje.
  • Primož Erjavec je duhovnik koprske škofije. Šest let je deloval kot kaplan, sedaj pa je na podiplomskem študiju katehetike in mladinske pastorale v Rimu.
  • Matej Pavlič je teolog in duhovnik ljubljanske nadškofije. Več let je deloval v pastorali in škofijski službi, trenutno je na študiju cerkvenega prava v Rimu.

Zastavi vprašanje.

Spolni odnosi pred poroko

Radovedna 14-letnica zanimivo razpreda svoje misli o tej večno aktualni temi ...

Je poročna maša »dovolj« praznična?

Emo zanima, ali lahko sobotna poročna maša velja za praznično ali nedeljsko.

Družina ne sprejema moje vere

Mlado dekle že vse od otroštva dalje spremlja želja po boljšem poznavanju vere. Sedaj ima tudi v svoji bližini verne osebe, ki jo zelo nagovarjajo. Problem pa je, da je njena družina ne podpira v tem iskanju. Kaj naj stori, kako naprej? Duhovnik odgovarja …

Je poroka s takim dekletom greh?

35-letni B. se je odločil, da se bo hranil za svoje dekle do poroke. A sedaj je srečal punco, ki je v preteklosti že imela spolne odnose. Duhovnika sprašuje, če je poroka z njo greh in kaj naj naredi …

Zaljubljena v duhovnika

Devetnajstletnica se je zaljubila v duhovnika. Mlad, simpatičen in zabaven, ona pa aktivna animatorka v domači župniji … Kaj storiti?

Kako poglobiti vero?

Vsak človek išče Boga in poglablja vero na svoj način. Pri tem pa nam lahko pomagajo stvarstvo, zahvaljevanje, evharistija, spoved in drugi zakramenti, Sveto pismo in duhovno branje, romanja, različne skupine …

Čistost pred poroko

Ali čistost pred poroko zame še šteje in se mi sploh splača vztrajati, če sem imela spolne odnose v času pred poglobitvijo osebne vere, tako duhovnika sprašuje 23-leta Lara.

Prava ljubezen ne potrebuje dokazov ?

Ali je stran http://www.psiblog.si/ ustrezna za kristjana.Kako na njej razumeti prispevek, ki je sicer zanimiv, a napisan preveč posplošeno?

Samozadovoljevanje ne osrečuje

Duhovnik odgovarja na vprašanje o tem, kaj zares pomeni samozadovoljevanje …

O hudiču

Kakšen je nauk Cerkve o hudiču?